Antero Vartia

 

Olen 34-vuotias helsinkiläinen yrittäjä ja kauppatieteiden maisteri. Yrittäjäurani alkoi Kauppatorilta, jonne avasin nuorena matkamuistokojun. Vuosien saatossa olen perustanut Mattolaituri-nimisen kahvilan Kaivopuiston rantaan, etsinyt kadonneita sukulaisia maailmalta ja yrittänyt ponnistaa Euroopan parlamenttiin politiikan ulkopuolelta. Nyt toimin kansanedustajana ja rakennan Löyly-saunaravintolaa Helsingin Hernesaaren rantaan.

Isäni on suomalainen, äitini islantilainen ja nuoruuteni kasvoin Länsi-Pakilassa. Vanhemmiltani perin sisukkuuden, päämäärätietoisuuden, mutta myös maltillisuuden. Heidän esimerkistään opin, että ongelmat eivät valittamalla parane, vaan niiden korjaamiseksi on tehtävä kaksin käsin töitä.

Talouden tuntemus on välttämätöntä, kun rakennamme toimivampaa yhteiskuntaa. Opintojeni ja yrittäjätaustani vuoksi talous- ja työllisyyspolitiikka ovat hyvin lähellä sydäntäni, ja osaamisellani on arvoa myös kansanedustajan työssä. Tärkein on kuitenkin oma arvomaailma. Itse uskon oikeudenmukaisuuteen ja ihmisistä välittämiseen.

Olen vihreä, koska parhaat päätökset vaativat ratkaisuja niin oikealta kuin vasemmaltakin. En edusta mitään tiettyä ryhmää, vaan haluan tehdä työtä toimivamman Suomen puolesta. Myös luonnon rajat on otettava politiikassa huomioon; meidän on löydettävä keinot torjua ilmastonmuutos ja varmistettava tuleville sukupolville mahdollisuus hyvään elämään.

Meidän on ratkaistava monia vaikeita asioita. Niiden edessä ei kannata kuitenkaan lannistua, päinvastoin – kaiken paremman edellytyksenä on päättäväinen optimismi.